Lavern

panoràmica2

www.lavern.cat

Lavern és un nucli de població pertanyent al municipi de Subirats amb una població aproximada de 450 habitatnts. Està situat al nord de la comarca del Alt Penedès a uns 250 metres d’altitud, totalment rodejat de vinyes. La distància fins a Barcelona és de 45 km i 10 km fins a la capital de comarca, Vilafranca del Penedès. També està a 6 km de la capital del cava que és Sant Sadurní d’Anoia.

Tren
Disposa de baixador de rodalies des de 1955, conegut com Lavern-Subirats de la línia Rodalies4 (Sant Vicenç de Calders-Vilafranca-Manresa)  i actualment conegut com Estació Vitivinícola, que acull la seu del Patronat de Tursime de Subirats. Està situada a uns 800 m del nucli de Lavern i disposa d’un ampli aparcament amb capacitat per a uns 70 vehicles. Té connexió wi-fi gratuïta.

Festes

La Festa Major se celebra en honor a Sant Pere l’últim cap de setmana de juny i destaca per la qualitat dels seus balls de cercavila i la quantitat de bestiari i d’elements tradicionals originals que la conformen. La Festa Major petita se celebra durant el primer cap de setmana de maig.

 

Temple Parroquial de l’Església de Lavern

torrota
La Torrota del Moro, un dels elements destacats de Lavern

 L’església del poble està situada a uns quilòmetres de distància del poble en direcció oest. La capella original era romànica i fou enderrocada el 1914 per fer l’actual. A l’interior es conserva la pica baptismal romànica. Més informació aquí

Ateneu Agrícola de Lavern

L’Ateneu Agrícola de Lavern és l’associació cultural dels veïns de Lavern. Fundat l’any 1918, forma part de la Federació d’Ateneus de Catalunya. L’Ateneu es dedica a promocionar la cultura del poble i proporciona un espai de lleure tant per als veïns que en són socis com per als visitants. L’any 2009 s’inicià la primera fase de la remodelació del local anomenat “El Cafè”, el qual es va fer completament nou. L’Ateneu també compta amb un teatre, anomenat “la Sala”, plenament operatiu però pendent d’una futura remodelació.

???????????????????????????????

Des de l’Ateneu es fomenten moltes de les activitats culturals de Lavern. El millor exemple és la Festa Major, que té lloc l’últim cap de setmana de juny i que, a diferència del que és normal a molts de municipis de Catalunya, s’organitza íntegrament per la Junta de l’Ateneu, és a dir, pels veïns i vïnes del poble. Aquesta està formada per sis famílies del poble per un període de dos anys. D’aquesta manera tots els socis en formen part cada cert temps. A més a més de la Festa Major també s’organitzen les festes de Carnaval, les festes de Maig, la festa del Most i els actes Nadalencs.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

17,5 KM DE CURSA DE MUNTANYA A LAVERN

%d bloggers like this: